VONK Onderwijsinnovatie

print

Ik heb een idee

Onderwijsinnovatie gebeurt volop in de opleidingen van Avans. In het klein en in het groot, met 1 opleiding of meerdere, soms samen met werkveldpartners, expertisecentra of studenten en soms niet. Academies, docenten en medewerkers met innovatieve onderwijsideeën, niets is te gek, te groot, te klein, kunnen terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. VONK denkt mee met het finetunen van het idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van de ideeën en biedt, waar nodig, begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef.

Maak van je idee een communityinitiatief?
Je hebt een idee en wil dit graag in de praktijk brengen. Maak dan van jouw idee een VONK communityinitiatief. Je werkt dan samen met collega’s aan je idee en deelt daarna je opgedane kennis binnen Avans. Zo profiteert iedereen van jouw initiatief en heb jij extra denk- en uitvoerkracht om jouw idee waar te maken. Onze innovatieregisseurs helpen je graag om je initiatief aan te scherpen en verder te brengen, maar het start bij jou als bedenker en initiatiefnemer. Je leest hier hoe het communityinitiatief werkt, welke stappen je onderneemt en een aantal voorbeelden.

Nog geen concreet idee?
Maar wil je wel: een workshop over innovatiemethoden, even sparren, een presentatie over onderwijsinnovatie voor jouw team, chatten met een innovatiecoach, of iets heel anders? Dat kan, VONK Onderwijsinnovatie helpt. Neem contact op met één van onze innovatieregisseurs.

Laatst bijgewerkt op 27 oktober 2022.