VONK Onderwijsinnovatie

print

Innovatiespotlight #7: Mee-maken met Urban Living Lab Breda

8 mei 2023

Heb jij een tof onderwijsidee of ben je op zoek naar kennis en inspiratie over onderwijsinnovatie, dan kun je terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. De rubriek Innovatiespotlight zet collega’s en studenten met toffe onderwijsideeën in het zonnetje. Deze keer even anders met een innovatieve samenwerkplek in de spotlight.

Het Urban Living Lab Breda (ULLB) is één van de externe leeromgevingen van Avans Hogeschool. Een beweging van betrokken mensen en organisaties die als mee-makers samenwerken aan nieuwe oplossingen en nieuwe vormen voor een duurzame, gezonde, leefbare en voor iedereen toegankelijke stadssamenleving.​ De kracht van het ULLB zit in de ontmoeting en uitwisseling tussen de mee-makers. En de vaardigheden en ervaringen die er al zijn binnen de wijken, bij bewoners, ondernemers en instellingen. Maar ook de nieuwe frisse ideeën van studenten, ondersteund door inzichten en kennis van docenten, onderzoekers en bedrijven. 

Vanuit de behoeften van de mensen in de stad werkt het ULLB aan 4 belangrijke thema’s: Inclusieve Samenleving & Gezondheid, Digitalisering & Slimme technologie, Duurzaamheid & Energietransitie en Smart Mobility & Logistics.

Ook mee-maken?

Het ULLB stemt onderwijs- en onderzoeksprogramma’s af op concrete vragen en uitdagingen voor de toekomst. Door interdisciplinair samen te werken, elkaar te inspireren en door gewenste ontwikkelingen tastbaar te maken. Het Urban Living Lab is dé perfecte plek om interdisciplinair en multidisciplinair onderwijs te laten landen. Benieuwd hoe jij of jouw studenten kunnen bijdragen aan een nog mooier Breda, neem contact op met programmamanager Marcel Kesselring.

Deel je idee met VONK

Weet jij iets of iemand voor deze rubriek, dan hoort Marlies Klaren dit graag. In de VONK Onderwijsinnovatie Community kun je sparren met anderen, ideeën of ervaringen delen, vragen stellen en leren van elkaar. VONK denkt mee met het finetunen van jouw idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van je idee en biedt waar nodig begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef. Samen vlammen voor het onderwijs van morgen!

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2023.