VONK Onderwijsinnovatie

print

Avans introduceert VONK Onderwijsinnovatie. Vonk je mee?

4 december 2020 door Avans Ondernemerscentrum

Heb jij een idee voor vernieuwing in het onderwijs van Avans? Dan kun je terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. Een plek waar innovatie en onderwijs samenkomen. En waar docenten, medewerkers en studenten ideeën delen, net even anders denken, experimenteren, falen en leren om mooie onderwijsinnovaties te realiseren. Ook jij.  

Avansambitie 2025 
Avans heeft grote ambities voor de komende jaren. De flexibilisering van het onderwijs, interdisciplinariteit in studies, digitalisering en samenwerking met het werkveld gaan snel. Verrassende en vernieuwende onderwijsideeën zijn erg welkom om die ambities succesvol vorm te geven. Als proeftuin en aanjager van vernieuwing binnen Avans, geeft het AOC hier samen met het LIC vorm aan via de community en het regieteam VONK Onderwijsinnovatie. 

Wat betekent dit concreet? 
Met VONK Onderwijsinnovatie stimuleert Avans de realisatie van onderwijsinnovatie-ideeën door:  

  •  Het begeleiden en realiseren van Avans-brede onderwijsinnovatie-experimenten middels de Avans Onderwijsinnovatieagenda. 
  • Gave onderwijsideeën van docenten, medewerkers en studenten tot leven laten komen in de Onderwijsinnovatie Community.  
  • Het bieden van een afwisselend en inspirerend kennis- en inspiratieprogramma waar docenten en medewerkers kennis delen, ervaringen uitwisselen, leren en elkaar inspireren.  
  • Samen onderwijsinnovaties in beeld te brengen middels de Onderwijsinnovatieradar.  

Met welk doel? 
VONK Onderwijsinnovatie is er om onderwijsinnovaties samen Avans-breed te realiseren door ideeën en innovaties te signaleren, prioriteren, versnellen, regisseren, organiseren en borgen. Evenals om het onderwijsinnovatieklimaat bij Avans Hogeschool mee te stimuleren en aan te  jagen.  

Vonk jij ook? 
Academies, docenten en medewerkers met innovatieve onderwijsideeën, niets is te gek, te groot, te klein, kunnen dus terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. VONK denkt mee met het finetunen van het idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van de ideeën en biedt waar nodig begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef.  

Nog geen concreet idee? Maar wil je wel: een workshop over innovatiemethoden, even sparren, een presentatie over onderwijsinnovatie voor jouw team, chatten met een innovatiecoach, of iets heel anders? Ook dat kan. 

Kijk voor meer informatie op onderwijsinnovatie.avans.nl, deel je ideeën of vragen op de VONK Onderwijsinnovatie community op Teams of neem rechtstreeks contact op met teamcoördinator Wenke Vogelaar, w.vogelaar@avans.nl    

 

Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021.