VONK Onderwijsinnovatie

print

GETcast - een podcast voor en door studenten over eenzaamheid in coronatijden

30 maart 2021 door Avans Ondernemerscentrum

Eerstejaarsstudenten aan de opleiding Social Work in Den Bosch zijn - als onderdeel van hun leergemeenschap - uitgedaagd om een manier te bedenken om technologie in te zetten in het maatschappelijk domein. Wat de studenten Selie Wigger, Jessy van Helden, Jamilla Tonino, Babette van den Heuvel, Anouk Hemelaar en Roos Bijkerk opviel is dat de eenzaamheid onder jongeren flink is toegenomen tijdens de coronacrisis. Ze hoorden verhalen hierover terug in hun eigen omgeving, op het nieuws en online.

Een podcast voor en door studenten 
Om iets tegen deze eenzaamheid te doen bedachten ze een podcast voor en door studenten. Roos vertelt: "We gaan thuiszittende studenten (en ook docenten en medewerkers) van Avans Hogeschool verbinden met onze tweewekelijkse podcast GETcast. We maken actuele maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar aan de hand van interviews, leuke weetjes en grappige nieuwsartikelen. Het eerste vierluik van podcastsserie GETcast lanceren we via de Academie voor Sociale Studies. Bij succes maken we een reeks die voor heel Avans beschikbaar is." De eerste twee podcasts over 'eenzaamheid' en 'de verkiezingen' zijn inmiddels gepubliceerd. Op 6 en 20 april volgen de laatste twee met als onderwerp 'feminisme en double standards' en 'mentale gezondheid'. 

Luister mee via de VONK Community
De GETcast wordt ondersteund door VONK - het regieteam onderwijsinnovatie. De VONK Onderwijsinnovatie Community heeft een primeur en is de eerste groep buiten de Academie voor Sociale Studies die mag meeluisteren! Dus wil je meeluisteren met de podcast? Word dan gewoon lid van de VONK Community (code: gb5ze5u). 

Laatst bijgewerkt op 23 april 2021.