VONK Onderwijsinnovatie

print

Innovatiespotlight #6: Open opleiding Social Work

24 maart 2023 door Avans Ondernemerscentrum


Heb jij een tof onderwijsidee of ben je op zoek naar kennis en inspiratie over onderwijsinnovatie, dan kun je terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. De rubriek Innovatiespotlight zet collega’s en studenten met toffe onderwijsideeën in het zonnetje.

Aan het Hervenplein in Den Bosch volgen 43 studenten de open opleiding Social Work. Dit is een opleiding zonder vaststaand lesprogramma, rooster of toetsing. Studenten bepalen zelf wat ze wanneer willen leren. En behalen hiermee ook het diploma Bachelor of Social Work.

Deze opleiding startte in september 2020 met 17 studenten. Docenten en initiatiefnemers Stefan van Teeffelen en Bram van Alten vertellen in onderstaande video samen met studenten Robin Meijssen en Yara Muilenburg waarom deze innovatieve opleiding zo goed werkt. 

Deel je idee met VONK

Weet jij iemand voor deze rubriek, dan hoort Marlies Klaren dit graag. In de VONK Onderwijsinnovatie Community kun je sparren met anderen, ideeën of ervaringen delen, vragen stellen en leren van elkaar. VONK denkt mee met het finetunen van jouw idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van je idee en biedt waar nodig begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef. Samen vlammen voor het onderwijs van morgen!

Laatst bijgewerkt op 24 maart 2023.