VONK Onderwijsinnovatie

print

Innovatiespotlight #8: Minor Artificial Intelligence

16 juni 2023 door Avans Ondernemerscentrum

Heb jij een tof onderwijsidee of ben je op zoek naar kennis en inspiratie over onderwijsinnovatie, dan kun je terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. De rubriek Innovatiespotlight zet collega’s en studenten met toffe onderwijsideeën in het zonnetje.

Iedereen krijgt met Artificial Intelligence te maken, dus kun je er maar beter goed op voorbereid zijn. Bij de minor AI leer je in 20 weken de basisconcepten van AI en maak je een bruikbaar AI-prototype voor een organisatievraagstuk. Docent en initiatiefnemer Marco Verkooijen startte deze minor 3 jaar geleden als één van de eerste vrije keuzemodules binnen de Academie voor Deeltijd.

In onderstaande video vertelt hij samen met docent Jamie van Teijlingen en 2 minorstudenten waarom ze zo enthousiast zijn over deze minor.

Een brede blik op AI

In die 20 weken draait het niet alleen om techniek. Binnen de minor is ook aandacht voor de impact van AI op het bedrijfsleven en de maatschappij. Wat betekent de toepassing van AI bijvoorbeeld voor de arbeidsmarkt? En hoe kan het ervoor zorgen dat de wereld een beetje duurzamer wordt? Er wordt vanuit verschillende disciplines en met studenten van verschillende opleidingen hiernaar gekeken. Een interdisciplinaire en innovatieve minor vol blended learning, massive open online courses (MOOCs), gastcolleges en design thinking.

Marco: “De studenten realiseren in teamverband een AI-prototype voor de werkgever van één van de studenten. De meeste prototypes worden daarna ook echt opgepakt door de bedrijven. Ook dat is echt een meerwaarde van deze minor.”

Deel je idee met VONK

Weet jij iemand voor deze rubriek, dan hoort Marlies Klaren dit graag. In de VONK Onderwijsinnovatie Community kun je sparren met anderen, je idee of ervaring delen, je vraag stellen en leren van elkaar. VONK denkt mee met het finetunen van jouw idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van je idee en biedt waar nodig begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef. Samen vlammen voor het onderwijs van morgen!

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2023.