VONK Onderwijsinnovatie

print

Inzichten onderzoek AvansPanel naar het Avans-Innovatieklimaat

29 juni 2021 door Avans Ondernemerscentrum

In december 2020 is VONK Onderwijsinnovatie gelanceerd. Een opgave van VONK is om het innovatieklimaat binnen Avans te versterken. Om een duidelijk beeld te krijgen van waar we nu staan heeft Institutional Research het AvansPanel ingezet en allerlei vragen gesteld rondom innovatie. Zo werd er gevraagd hoe innovatief medewerkers zichzelf vinden maar ook wat zij van Avans nodig hebben om innovatief te kunnen zijn en of ze tijd en ruimte krijgen om met deze innovaties aan de slag te gaan. Verder waren we natuurlijk benieuwd hoe bekend VONK is onder de medewerkers. 

Kijk de Meet-Up terug
Afgelopen maandag deelden Koen Vinckx, een van de auteurs van het rapport, samen met Ronald Cloosterman (VONK/LIC) de uitkomsten van het onderzoek in een Meet-Up. Bekijk de meeting hier terug

Alvast een tipje van de sluier; medewerkers van Avans omschrijven zichzelf als behoorlijk innovatief en ze zijn het afgelopen jaar ook daadwerkelijk aan de slag gegaan om het werk te vernieuwen of te verbeteren. Opvallend is dat men de collega’s als iets minder innovatief aanduidt. Benieuwd naar deze en andere inzichten uit het onderzoek? Lees hier het volledige rapport ‘Onderzoek naar het innovatieklimaat van Avans’.

Zelf de slag?
Zelf ook aan de slag met onderwijsinnovatie of nieuwsgiering naar de volgende Meet-Up? Neem een kijkje in de VONK Onderwijsinnovatie Community.

 

Laatst bijgewerkt op 29 juni 2021.